Nedstängning av 2G- och 3G-näten

2023 inleder mobiloperatörerna sin nedstängning av 2G- och 3G-näten.

Vi på Larmia erbjuder lösningar för Evo Avalon (LTE gateway, art# DLTRB140) och äldre generationers DUC:ar (4G modem, art# DLMMTCL4G2D).

Produkterna finns i vårt lager för omgående leverans.

Läs mer om nedsläckningen här.

Öppettider i sommar

Nu ser vi fram emot sommar, sol och en härlig semester för att ladda batterierna. Kontoret kommer att hållas stängt under vecka 29 och 30. Övrig tid, framförallt i juli och första veckan i augusti, kommer vi att ha mindre bemanning vilket gör supporten begränsad.

Behöver ni hjälp med akuta ärenden så hjälper vi självklart till.

Öppettider sommar 2023

Möt oss på Fastighetsenergi 2023 den 25 april!

Välkommen till en konferens mellan installatörer, innovatörer, beslutsfattare, teknikkonsulter och fastighetsägare.

Varmt välkommen att hälsa på Fidelix & Larmia i monter T:08 så berättar vi om hur vi b.la ser på att framtidssäkra byggnader, hälsar Partner Manager Niklas Hedlund & Thomas Pörtfors.

(Noterbart är att det är kostnadsfritt att besöka själva utställningen/mässdelen)

Ni erhåller -20% i rabatt på seminariedelen genom att uppge rabattkod: fidelix_20

Anmälan till konferensen eller utställningen

Fastighetsenergi

Larmia på säkerhetsutbildning i Dublin

I takt med IT-utvecklingen har sårbarheter i olika applikationer blivit ett allvarligt hot. För att kunna identifiera dessa brister och åtgärda dem innan de hinner utnyttjas av någon annan, krävs säkerhetstester där applikationen granskas på djupet.

Larmias chefsutvecklare Jerker Svenningstorp och kollegan Magnus Carbonnier Becker reste till Dublin för att delta i Global AppSec 2023. Under vecka 7 blev det varsin tvådagarskurs i ”Web application security” och ”Hacking modern web & desktop apps” och därefter en tvådagarskonferens med spännande föreläsningar inom IT-säkerhet.

Det vi framför allt fick med oss från Dublin var bra verktyg att använda oss av när vi testar våra program och webtjänster mot eventuella risker under vår utveckling. Dessa verktyg kan vi använda både manuellt och i automatiska test. Vi fick också bra förståelse för hur vi ska få in säkerhet som en naturlig del av vår nya arbetsmetodik dvs något vi kommer göra dagligen utan att det ska ta fokus från vår utveckling. Vi lyckades också i slutet av veckan hitta till Guinnessmuseet så nu vet vi hur en sådan ska smaka och hällas upp.


Jerker Svenningstorp och Magnus Carbonnier Becker

Energioptimering med hjälp av spotpriser

Efterfrågeflexibilitet inom vårt elsystem är ett hett område. Efterfrågeflexibilitet handlar om att elkunder förändrar sin elanvändning utifrån olika signaler, så som effekttoppar och timpriser.

Tillsammans med en flexibel elproduktion och möjlighet till lagring av el skapar efterfrågeflexibilitet möjligheter till ett effektivt elsystem och besparingar.

I den senaste versionen av Evo BMS finns nu som tillval en integration till el-timpriser från Nord Pool. Integrationen gör det möjligt att bl.a. styra energilagring till tidpunkter med lågt elpris och alternera mellan olika energikällor. Integrationen kan användas på SCADA- eller PLC nivå.

spotpriser

Evo Avalon W17 förnyas under skalet

Från och med Q2 kommer Avalon W17 vara bestyckad med en ny processor, närmare bestämt: Intel Bay Trail-D Celeron J1900 2.0 GHz. Vi säger därmed adjö till Intel Atom Bay Trail-I E3845 1,91GHz. En annan förändring är att vi byter lagringsmedia från Compact Flash till mSATA.

Resultat: Snabbare processor och lagringsmedia med bibehållen låg effektförbrukning!

Avveckling av 2G- och 3G-näten

Teknikskiftet från 2G och 3G har inletts. Senast i slutet av 2025 förväntas 2G- och 3G-näten ha fasats ut. Vissa operatörer påbörjar nedsläckningen redan under 2023.

Vi vill påminna våra slutkunder och partners om att det finns en hel del modem installerade som inte är kompatibla med 4G och 5G, för både larmutskick och fjärråtkomst till PLC:er och SCADA-system, som måste åtgärdas.

Larmia tillhandahåller testad hårdvara som vi rekommenderar för utbyte. Kontakta oss via sälj- eller supportkanalen så hjälper vi er.

mast

Fastighetsautomation = Framtidsbranschen

Välkommen att besöka Inneklimatarenan på Nordbygg. Svensk Ventilation i samverkan med Svensk Automation erbjuder i monter A36:30 ett gediget seminarieprogram med intressanta talare.

Den 27 april klockan 12.40 talar vår vd Tomas Frändén om samverkan mellan fastighetens olika tekniska system som skapar förutsättningar för bästa inomhusklimat och samtidigt säkerställande av låg energianvändning och klimatpåverkan.

Läs mer

Kom och träffa oss på Nordbygg

Den 26 – 29 april är det äntligen dags för Nordbygg, en av branschens viktigaste mötesplatser.

Vi kommer att finnas på plats tillsammans med Fidelix och EcoGuard så kom gärna förbi oss i monter A30:10 så ska vi berätta om de senaste nyheterna och bjuda på mässans godaste kaffe. Passa på att se våra produkter och få nya idéer om vad våra egenutvecklade system kan skapa för mervärden. Vi har lösningar för bättre inomhusmiljöer, reducerade energikostnader, optimerad fastighetsprestanda och förenklad fastighetsdrift.

I år är det inte möjligt att anmäla sig till mässan på plats. Det är därför viktigt att du föranmäler dig digitalt för att säkra din biljett.

Lösenord: Larmianb22

Anmäl dig här

Varmt välkommen till oss på Stockholmsmässan i Älvsjö – vi ses i monter A30:10!

årets viktigaste byggmöte